Sommergradering 2022

Gradering for medlemmer i Hamar Taekwondoklubb

Sommergradering 2022

Søndag 12. juni i Prestrudhallen

 

Tidsskjema:

Kl 10.00 – 11.00 Gradering for småtigrene
Utdeling av beltegrad og diplom
Kl 11.00 – 13.00 Gradering Barn 1
Utdeling av beltegrad og diplom
Kl 13.00 – 14.00 Lunsj
Kl 14.00 – 16.00 Gradering Barn 2 og ungdom/voksne
Utdeling av beltegrad og diplom

 

Sensor: Master Nils Hoffman Olsen og Master Sigrid Rui

 

 Det blir salg av diverse drikke, kaker og mat fra kiosken.

Det blir og også salg av bøker, drakter og overtrekks-dresser, samt at det er mulig

prøve t-skjoter og jakker som vi tar opp bestilling på.

 

NB: Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 

 

Hva er gradering?

Når man har trent Taekwondo over en tid kan man gradere seg til et nytt belte. Det vil si at man går et steg videre. Vi arrangerer to graderinger i året. Vanligvis i slutten av januar og i begynnelsen av juni. Taekwondo har tradisjonelt sett ett hierakisystem som vises tydelig ved form av beltesystemet og dets fargesymbolikk. Som i andre kampkunster starter graderingsystemet symbolsk med lyse farger og stiger mot det mørke. Historisk sett er bakgrunnen for dette at man som nybegynner startet med hvitt belte, men etter år med trening var beltet gradvis farget mørkt av svette, skitt og støv. Først ble det gradvis mørkere, for deretter å gli over i sort farge etter hvert som teknikkene ble perfeksjonerte. I dag har man følgende rekkefølge på beltene: hvitt, gult, grønt, blått, rødt og sort. Barn under 13 år graderes opp med en halv grad hver gang, dvs de får en stripe på beltet mellom hver beltefarge.

Hvem som får gå opp til gradering er en avgjørelse som tas av sportslig leder og master, i samråd med resten av trenerteamet. Avgjørelsen er basert på:

 • Oppmøte, treningsintensitet og innstilling
 • Teoretisk og praktisk kunnskap
 • Individuell fremgang siden forrige gradering
 • Rettferdighetsnorm

 

 

I vår klubb forsøker vi å se an hver utøver i forkant av gradering. Derfor holder vi prøvegradering i god tid før gradering. Noen ganger blir enkelte utøvere anbefalt å vente til neste gradering, da det antas at de ikke vil kunne oppfylle punktene over. Dette er en indikator på at man antagelig vil stryke på gradering, og rådet bør derfor følges. Dersom man stryker til gradering vil man ikke få refundert graderingsavgiften.

 

Viktige punkter om gradering i Hamar TK: (gjelder ikke småtigre)

 • Graderingsavgiften er kr. 350,- Dette dekker utgifter til sensor, diplom og nytt belte/ stripe
  • Graderingsavgiften betales med Vipps eller kort ved fremmøte i Prestrudhallen. Møt i god nok tid til å registrere deg og betale graderingsavgift.
 • Alle graderinger må godkjennes av sportslig leder. De som må stå over graderingen vil få beskjed i god tid før graderingsdagen. De som blir anbefalt å vente skal bli informert om dette av sportslig leder via samtale og med SMS hjem til foreldre/foresatte der det vurderes nødvendig.
 • Alle må ha betalt klubbkontingent og treningsavgift og ikke ha noen utestående fordringer for å kunne gradere seg. Dette blir kontrollert av klubbens kasserer i forkant av graderingshelgen.
 • Husk å ta med:
  • belte og nyvasket drakt med TTU klubbmerke sydd på venstre side, klubbmerke sydd på venstre arm.
 • Vi benytter ofte graderingssøndagen til å gi viktige beskjeder og oppfordrer derfor alle til å møte opp og ta del i dette. Dette gjelder også medlemmer som ikke skal gradere seg nå.

 

Lykke til med gradering!

 

Sportslig hilsen

Nils Hoffman Olsen                                                   Torbjørn Granerud

Sportslig leder                                                           Styreleder