Dydens vei

Dydens vei

Å trene taekwondo er mer enn bare å trene kampteknikker og selvforsvar. Studiet av teknikk varer hverken en dag eller titusen dager for den saks skyld. Det er mer en vei å følge hele livet. Ved jevnlig trening og svette kan en oppnå det første utviklingsnivå. I tillegg til å lære fysiske ferdigheter og teknikker må man arbeide for videre utvikle sine indre verdier.

Taekwondo-øvelsene utvikler kroppstyrke og smidighet. Poomsae utvikler tålmodighet, konsentrasjon og en lærer å arbeide meddetaljene. Frikamp utvikler raske reflekser, indre kraft og medmenneskelighet. Meditasjon utvikler indre klarhet og bevissthet. Til slutt er det likevel bare en balanse mellom alle disse momentene som fører frem til svart belte og dermed Taekwondos sanne dyd. Bare noen få oppnår svart belte, og enda færre utvikler en moden forståelse av selvet og av kampkunsten.

Gjennom Taekwondo prøver vi å mestre oss selv, som et første skritt på veien til å mestre verden rundt oss. Vi øver fysisk teknikk som hjelper oss til forståelse, og leder oss til dyd.

“Om du fortsetter denne enkle praksis hver dag, vil du oppnå utrolige krefter. Før du oppnår det virker det utrolig, men etter at du har oppnådd det er det intet merkverdig.” 

Shunryn Suzuki

Zen tanke, begynner tanke

Leave a Reply

Lær selvforsvar i et hyggelig klubbmiljø